Skip to Content
Ella Leyers, Kevin Janssens, Jan Verheyen en Pedro Elias vervoegen Master of Ceremony Barbara Sarafian tijdens live Oscaruitzending zondagnacht op ZES en Play More

Ella Leyers, Kevin Janssens, Jan Verheyen en Pedro Elias vervoegen Master of Ceremony Barbara Sarafian tijdens live Oscaruitzending zondagnacht op ZES en Play More

Redcarpetwatcher Jani werpt zijn kritisch oog op het rode loper-event van het jaar

Zondagnacht vindt de hoogmis van de film plaats: filmliefhebbers zetten zich wereldwijd klaar achter hun televisiescherm om hét filmmoment van het jaar - de Oscars© - gade te slaan. En ZES en Play More zorgen ervoor dat ook Vlaamse filmfans geen seconde van de 92e Academy Awards hoeven te missen. Meer zelfs: op ZES en Play More wordt het grootste filmevent van het jaar zondagnacht deskundig omkaderd door de crème van de Vlaamse film- en televisiewereld.

Actrice en ‘Master of Ceremony’ Barbara Sarafian (All Of Us, Aanrijding in Moskou, Rundskop) voorziet de hoogmis van de film van commentaar en wordt hierin deskundig bijgestaan door wandelende filmencyclopedie Jan Verheyen. Ella Leyers en Kevin Janssens schuiven met hun acteertalent en -ervaring aan tafel en ook Pedro Elias voorziet de ceremonie van bedreven inzichten. Redcarpetwatcher Jani Kazaltzis werpt een kritisch oog op de outfits van de Hollywood glitterati. Van de meest ontroerende dankwoorden, over terechte winnaars en onterechte missers tot de opvallendste fashion faux-pas, niets ontsnapt aan het alziend oog van Barbara, Jan, Ella, Kevin, Pedro en Jani.

Wie zich wil verdiepen in de geschiedenis van de Oscars© kan weer terecht bij Play More. Ze bieden verschillende winnaars en genomineerde films van vorig jaar aan, zoals First Man, Green Book en Vice. Dit jaar in de running voor een Oscar en te bekijken op Play More zijn Missing Link en How to Train Your Dragon: The Hidden World. Liever wat klassieker? Opteer dan voor American Beauty, Forrest Gump of Saving Private Ryan. Muziekliefhebbers kunnen hun hartje dan weer ophalen bij Bohemian Rhapsody (Play More) en Rocketman (vanaf 15 februari in Play More, nu in Film à la carte). Sinds 1 februari kan je jezelf al volledig onderdompelen met een selectie Oscarwinnaars en -genomineerden van 2019 in de Oscar© Special in de TV-theek van Play More.

De 92ste Academy Awards heeft dit jaar een Belgisch kantje: de kortfilm Une soeur maakt namelijk kans om een gouden beeldje in de wacht te slepen. Hierin speelt Veerle Baetens een noodlijn operatrice die een vrouw uit een benarde situatie probeert te redden. 

 Programmatie Oscarnacht op ZES en Play More Cinema (standaard kanaal 300)

    *  Red Carpet: 00u30 – 01u45 (live, met commentaar van Jani Kazaltzis en Barbara Sarafian)

    *  Gala-event: 01u45 - 05u30 (live, zonder Nederlandstalige ondertiteling. Tijdens de reclameblokken omkadering door de gasten vanuit de studio in Vilvoorde)

Over Play6

Alle vermelde teksten, foto’s, afbeeldingen, logo’s, handelsnamen, merken en audiovisueel materiaal zijn in eigendom of in licentie van Play Media, Play4, Play5, Play6, Play7 of GoPlay: deze zijn auteursrechtelijk of anderszins beschermd.

Gebruik hiervan is niet toegestaan zonder voorafgaandelijk akkoord van Play Media, hetzij via email hetzij na het ontvangen van een login op www.beeldfabriek.be. Het ontvangen van een login impliceert uw akkoord met de gebruiksvoorwaarden van www.beeldfabriek.be.

 

Play6
Harensesteenweg 224
1800 Vilvoorde