Skip to Content
Play6 rolt woensdag de rode loper uit voor de bewogen Oscars® van 2022

Play6 rolt woensdag de rode loper uit voor de bewogen Oscars® van 2022

Woensdag 20u35 op Play6

Play6 draagt de beste Amerikaanse films hoog in het vaandel en rolt dan ook graag de rode loper uit voor de uitreiking van de meest prestigieuze filmprijzen: de Oscars®.

Gisteren hostten Wanda Sykes, Amy Schumer en Regina Hall de 94ste Academy Awards in het Dolby Theater in Hollywood. Opvallende winnaar gisteren was de film ‘CODA’, zij sleepten o.a. de award voor 'beste film' in de wacht en schreven hiermee geschiedenis. Zo is het de eerste keer ooit dat een film van een streamingdienst deze prestigieuze prijs wint, in totaal behaalden ze drie prijzen.

De science fiction film Dune verzilverden 6 prijzen en de film ‘Power of Dog’ ging met één prijs naar huis. Will Smith won de Oscar® voor beste mannelijke hoofdrol in de film ‘King Richard’. Maar zijn overwinning werd overschaduwd door een voorgaand incident: zo verkocht hij presentator Chris Rock een klap op het podium nadat die een grap maakte over zijn vrouw Jada.

Van het kippenvelmoment tijdens de speech van dove acteur Troy Kotsur, het optreden van Billie Eilish tot de impactvolle speech van actrice Jessica Chastain – woensdag 30 maart brengt Play6 een overzicht van alle highlights en opvallendste momenten van The Academy Awards 2022.

Samenvatting van de Academy Awards 2022 – woensdag om 20u35 op Play6

Over Play6

Alle vermelde teksten, foto’s, afbeeldingen, logo’s, handelsnamen, merken en audiovisueel materiaal zijn in eigendom of in licentie van Play Media, Play4, Play5, Play6, Play7 of GoPlay: deze zijn auteursrechtelijk of anderszins beschermd.

Gebruik hiervan is niet toegestaan zonder voorafgaandelijk akkoord van Play Media, hetzij via email hetzij na het ontvangen van een login op www.beeldfabriek.be. Het ontvangen van een login impliceert uw akkoord met de gebruiksvoorwaarden van www.beeldfabriek.be.

 

Play6
Harensesteenweg 224
1800 Vilvoorde