Skip to Content

ZES, amper één jaar na de start, al de grootste van de kleine zenders...

..en viert zijn verjaardag morgen met de komst van het nieuwe CSI: Cyber

Sinds de lancering van VIJFtv slaagde geen enkele nieuwe Vlaamse televisiezender er nog in om het eerste jaar consequent meteen 2,2 procent marktaandeel te halen bij de Vlaamse kijkers én daardoor meteen een stabiele plaats in te nemen als grootste van de kleine tv-zenders in Vlaanderen. Exact één jaar geleden, op 6 oktober 2016, ging ZES, de jongste telg van zendergroep SBS Belgium, van start en scoorde van af de eerste dag ruim boven het objectief van 1 procent: door consequent Amerikaanse films en series te programmeren op vaste themadagen of in marathonuitzendingen haalde ZES maar liefst een gemiddeld all day marktaandeel van 2.2% op VVA 18-54. Nu grote SBS-broer en –zus VIER en VIJF in primetime almaar Vlaamser geworden zijn, kunnen de film- en serieliefhebbers  al een jaar lang terecht bij ZES voor het beste uit de USA. 

“ZES is dan wel de allerjongste Vlaamse tv-zender, maar ons Amerikaanse film- en serieaanbod wist vanuit het niets meteen een vaste plaats op de afstandbediening in te nemen”, zegt adjunct-programmadirecteur Miguel Casier bij SBS (VIER, VIJF en ZES): “Met 2.2% marktaandeel heeft ZES in het erg concurrentiële Vlaamse medialandschap amper één jaar na de start een erg stabiele plaats in weten te nemen: de ‘grootste van de kleine tv-zenders’. Vooral zaterdag is een topavond op ZES, waar de kijker snel de weg heeft gevonden naar onze CRIME-marathons (gemiddeld 3% op de commerciële doelgroep – marktaandeel 17-24). Maar ook topseries als Arrow, ZOO en Supergirl horen bij de best scorende van onze popcornzender.”

Ook in 2018 wordt bij ZES alles net zoals in de States net dat tikkeltje bigger and better: van de grootste Amerikaanse classics, Hollywood blockbusters en nieuwe topseries tot de beste action en grappigste family films. De verjaardag van de ‘USA all day’-zender wordt vrijdag gevierd met de komst van de gloednieuwe topserie CSI: Cyber, niet toevallig voor de ZES-fans een nu al veelbesproken volledig nieuwe spin-off van het wereldwijd succesvolle CSI. Dit najaar heeft ZES trouwens nog meer Amerikaanse superhelden in petto: sinds zondag 24 september flitst Supergirl opnieuw voorbij in het gloednieuwe tweede seizoen en het langverwachte nieuwe Legends of Tomorrow maakt volgende maand zijn opwachting.

Over Play6

Alle vermelde teksten, foto’s, afbeeldingen, logo’s, handelsnamen, merken en audiovisueel materiaal zijn in eigendom of in licentie van Play Media, Play4, Play5, Play6, Play7 of GoPlay: deze zijn auteursrechtelijk of anderszins beschermd.

Gebruik hiervan is niet toegestaan zonder voorafgaandelijk akkoord van Play Media, hetzij via email hetzij na het ontvangen van een login op www.beeldfabriek.be. Het ontvangen van een login impliceert uw akkoord met de gebruiksvoorwaarden van www.beeldfabriek.be.

 

Play6
Harensesteenweg 224
1800 Vilvoorde